28 November 2010

Tears




Jika itu dapat membuatkan dirimu tenang
Titiskanlah air matamu.
Tetapi, ingatlah
Menangis adalah bukan penyelesaian segala-galanya.


Don't worry Be happy :)



LOVES.





27 November 2010

Contest Mimik Muka Menarik


Tengok tajuk contest pun dah macam tertarik dan menarik untuk join setelah ditagged oleh Shaofie. Godek punya godek ini dia tuan empunya Contest Mimik Muka Menarik Nurul Ashikin Amran.


Dah lama rupanya contest ni dah start. Bulan Oktober lepas. Tapi, masih berpeluang join cause tarikh tutupnya 25 December 2010. Bila terbaca tajuk contest ni terpikir ada ke gambar mimik muka menarik dalam simpananku? Inilah hasilnya setelah selongkar semua folder gambar yang ada.

Kedua-dua gambar ini adalah gambar candid. Dan inilah hasil mimik muka yang diambil secara candid. Menarik ke gambar nih? Tak kesahlah menarik ke tak sebab sekadar ingin berkongsi mimik mukaku ini dalam contest Cik Nurul Ashikin. Kenapa letak dua gambar? Sebabnya nak tunjuk kat korang persamaan mimik muka ni apabila gambarku diambil secara candid. Perasan tak persamaannya tu? Ish, takkan tak perasan kot. Terang terang dah nampak. Tengok tu dua-dua kening terangkat dan dua biji mata bulat terbeliak macam tu.



Mereka yang kena tagged ialah

1. Amira
2. Najmie
3. Aina



LOVES.





26 November 2010

anak patung


Sejak duk kat rumah, lappyku leh dikatakan sentiasa ON. Time nak tido je baru OFF lappy ni. Apa taknya, wireless kat umah laju je. Online 24/7. Download movie je tapi tak tertengok2 movie yang dah siap download. Buat koleksi je. One more thing, si bongsu Atikah lagilah syok dapat main online games sampaikan berebut-rebut nak guna lappyku :P


Intai punya intai benda alah ni dia duk main sepanjang hari. Dari pagi sampailah ke malam. Taip sahaja Dress Up Games di Google search, pasti banyak online games terpapar kat skrin. Canggih betul zaman sekarang. Permainan ni hanya perlu klik pada pilihan pakaian, rambut, aksesori, beg dan kasut yang berkenan di hati. Simple sahaja mainan ni. Iyelah, mainan budak-budak kecik :)



Itu permainan zaman sekarang zaman teknologi. Tiba-tiba, rindu waktu zaman sekolah rendah. Selalu beli anak patung kertas di kedai. Cantik. Comel. Simple je permainan ni. Seronok bila dapat beli anak patung kertas then suai padankan dengan baju, dress, seluar, beg dan kasut. Kumpul anak patung kertas banyak-banyak sebab sukakan fesyen pakaiannya yang cantik!


Ada satu lagi suka jugak main anak patung ala-ala barbie. Rambut warna kuning keperangan dan mata berwarna biru dan lentik yang bergerak2. Satu benda yang saya suka buat masa dulu adalah cabutkan tangan, kaki dan kepala anak patung tu. Bila nak pasang balik mulalah gelabah. Hehe.




LOVES.




--> ada lagi ke jual anak patung kertas zaman sekarang ni?





Button "Facebook Like" di blog


Sebenarnya sudah lama saya perasan dan tengok banyak blog ada button "Facebook Like" di blog masing-masing. Dah lama teringin nak buat button ni. So, hari ni cari punya cari tutorial dan akhirnya berjaya jugak jumpa tutorial untuk pasang button Facebook Like di blog. Senang dan simple saja.

Sape2 yang takde lagi button Facebook Like kat blog tu, leh tengok kat bawah ni. Post kali ni ade sertakan steps nak pasang button Facebook Like di setiap post anda di blog. Untuk pengguna blosgspot :



1. Pergi ke Dashboard > Design > Edit HTML. Kemudian "Download Template" korang dahulu sebagai backup.

2. Pastu, tick "Expand Widget Templates".

3. Tekan Ctrl+F pada keyboard untuk cari kod <data:post.body/>

4. Masukkan kod dibawah selepas kod <data:post.body/>


<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=450&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:60px'/>


5. Finally, klik Save Template. Tapi, better korang klik Preview dulu before save :)



Senang, kan? :)

Bila korang klik kat button Facebook Like tu, korang punya nama dan gambar akan terpapar kat bawah post yang korang like tu. Tak percaya try lah :) Dan satu lagi, sila pergi Profile Facebook, mesti ada tertulis macam ni dekat Recent Activity.






LOVES.







24 November 2010

World's Most Creative Buildings


Jom tengok gambar-gambar bangunan yang unik. Kreatif bebenor arkitek ni dengan reka bentuk masing-masing.

The Robot Building (Thailand)

The Basket Building (United States)

The Dancing House (Czech Republic)

The Piano House (China)

Kansas City Library (United States)



Sila view kat sini. Banyak lagi gambar bangunan-bangunan yang unik dan kreatif.





LOVES.








12 November 2010

do the same






LOVES.






11 November 2010

11.11.10


Alhamdullilah selesai semuanya.

Pertama, selesai sudah final exam. Just two papers only. Tapi, gapnya teramatlah panjang. Minggu pertama takde exam. Minggu kedua First paper. Minggu ketiga Last paper. Soalan exam taklah susah sangat. Tapi, kadang-kadang agak sukar nak recall apa yang telah diulangkaji. Pape pun, teruskan berdoa dan tawakal kepada Nya. All the best my friends!!

Keduanya, dapat siapkan thesis sebelum dateline yang diberikan. Terasa ringan sangat bahu apabila melihat thesis siap dijilid. Sayang plak nak submit. Hehe. Kadang-kadang macam tak percaya plak bila thesis dah setel semuanya. Iyelah. Bukan senang nak siapkan benda alah ni. Susah kot. Setiap hari membaca jurnal dan buku-buku yang berkaitan dengan tajuk thesis. Kemudian, perlu membuat rumusan, menaip ayat dan segala bagai. Pernah awal-awal dulu give up dengan thesis. Sebabnya kena banyak membaca. Taksuke dan taksuke. Tapi, syukur alhamdulillah selesai semuanya. Thanks kat kawan-kawan yang memberi sokongan. Really appreciate it. Lastly, no more nightmare :)

Tinggal lagi satu semester di UKM. Itu cerita next semester. Sekarang, mahu bergembira kerana beban dibahu sudah tiada. Mahu hargai cuti selama sebulan di Terengganu.



p/s : saya tahu ramai silent readers di sini. btw, thanks for viewing my blog. really appreciate it.




LOVES.




manfaat nuffnang


Sudah lebih 2 minggu tak update blog. Maklumlah sudah ada 'blog' yang baru. Blog ini makin lama makin terabai plak. Hari ni check nuffnang. OMG. Nuffnang dah ada kempen baru. Ni yang makin excited nak update blog tiap-tiap hari sekaligus dapat tambah traffic dan tambah $$$. Hehe. Alhamdulillah dah hampir setahun blog ni bersama nuffnang. Pendapatan yang diperoleh agak memberangsangkan. Sampai sekarang, saya masih tak tebus pendapatan. Nanti sampai masanya, InsyaAllah dapatlah merasa hasil 'titik peluh' dari blog nih. Hehe. Bukan pasal duit hendak diutamakan dan diceritakan. Setahun bersama nuffnang baru tahu sebenarnya nuffnang banyak manfaat. Tak caya tengok gambar nih :)


akaun pendapatan nuffnang
kempen nuffnang terbaru kat table atas
amount terpaksa dirahsiakan :P


sila klik pada gambar untuk lebih jelas


Ni kata kekunci or keywords pengunjung yang sampai ke blog ni. Tak sangka mereka-mereka yang taip keywords camtu leh sampai or klik ke blog nih. Kadang-kadang tajuk enrty boleh tambah traffic or pengunjung ke blog.

Nuffnang memang banyak manfaatnya. Antara yang lain dapat bertukar-tukar link blog iaitu dengan menggunakan Nuffnang Xchange. Dapat tahu lokasi pengujung. Last but not least dapat tambah kenalan blogger yang baru. Okey. Itu sahaja pasal nuffnang. Daa~


p/s : info berkaitan dengan nuffnang adalah hasil pemerhatian saya sendiri. tiada kena mengena dengan apa-apa or siapa-siapa. Giler skema ayat dalam post kali nih.




LOVES.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...