20 September 2010

:: my mistake your mistake ::



a person who never made a mistake
actually
never tried anything new


but
repeating the same mistake
over and over again
that is stupidity?
huh?




LOVES.





19 September 2010

:: yang berlaku pada raya 2010 ::



Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf Zahir dan Batin

kawan-kawan begitu aktif upload gambar raya di facebook
saya tidak berminat nak upload gambar
biar saya bercerita di sini sahaja


my big family


gambar sebegini wajib disnap setiap kali raya
*tiba-tiba nampak atikah (bertudung purple dibelakang sekali) macam tinggi plak :P*


raya tahun ni lain. sebab beraya sambil sibuk ngan kenduri kawen pak sdara.
penat yang teramat.
gambar ni disnap di pelamin rumah pengantin perempuan.


panas terik time nih
nasib baik bawak hantaran yang ringan. hehe

kenangan tak boleh dilupakan ketika majlis sambut menantu
tetamu tertukar pengantin perempuan
moral of the story
takmo jadi pengapit pengantin perempuan lagi ;)


perkara yang paling best bila kenduri kawen
adalah dapat berjumpa dengan sepupu
bising satu rumah dengan gelagat masing-masing
happening :)


reunion Sekolah Menengah Teknik Terengganu. SPM Batch 2004.
around 70-80 orang yang hadir. best dapat jumpa kawan-kawan sekolah dulu.
maaf ada yang saya tak berapa kenal. semua sudah mengalami perubahan fizikal.
paling tak boleh dilupakan time reunion ni saya dijemput memberi ucapan di atas pentas. ucapan yang ntah pape. tak suke sebab tak bersedia nak berucap :P



LOVES.





:: dia itu masa lampau ::


patutlah apabila minta tolong buat tak tahu je.
berjanji tapi tinggal janji.
sudah mengenalinya bertahun-tahun.
faham sangat sikapnya itu.

dulu pernah bermimpi tentangnya.
kadang-kadang selalu tertanya-tanya "betul ke?"
terima kasih kepada MHH
kerana memberitahu perkara sebenar tentangnya.
rupa-rupanya mimpi itu seakan-akan betul.

sayang tak semestinya bersama.
cinta tak semestinya memiliki.
melihat dia bahagia sudah memadai.
tapi, itu dulu.

sekarang, tidak lagi.
kalau dia boleh bahagia atau mungkin terlebih bahagia,
kenapa saya tidak?



ada kenalan bertanyakan soalan di profile formspring saya

"kenapa kita ambil masa sehari untuk kenal seseorang, mengambil masa setahun untuk sayang seseorang, tapi mengambil masa yang lama untuk melupakan seseorang?"
jawapan saya adalah kerana KENANGAN.


maaf entry agak beremosi kali ni. jarang entry saya sebegini. saya tahu kawan-kawan sekeliling yang menjadi silent readers di blog ini. dan mungkin dia juga.



p/s : seorang teman bertanyakan adakah saya sanggup pergi ke majlis perkahwinannya kalau dijemput.




LOVES.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...