25 July 2010

:: 25 Julai ::


Alhamdulillah. Sekarang, saya dah berusia 23 tahun. For me sound looks weird. Haha. Tak dapat menerima hakikat umur makin lama makin meningkat. Ohh. I can't believe it ;)

Firstly, thanks for the calls, texts, Facebook messages and even emails wishing me a happy birthday. I super duper appreciate it. You all made my day happy with those wonderful wishes. Thanks!

Apa yang berlaku 25 Julai? Hurm.. Satu UKM takde letrik dari pukul 9 pagi hingga 7 petang. Hari ni datang memberi sokongan kepada Generasi Pesta Konvokesyen Ke-38 untuk program Sukan Sakan D'Konvo. You guys did a great job!! Congrats. I will always support Family Pesta. Saya jatuh cinta dengan Pesta Konvo! Yes, I am. Dari Pesta Konvo lah saya mendapat ramai kenalan, mengenal erti persahabatan, hidup berFamily dan belajar apa itu kepimpinan.

Seriously, I can't believe now I am 23 years old! For me, angka bukan segala-segalanya. Masih ingat zaman persekolahan dulu. Kalau hendak ke mana-mana sahaja, pasti saya dihantar dan dijemput oleh mak atau ayah. Kalau hendak keluar, pasti 'disoal selidik' dulu hendak ke mana, dengan siapa, di mana kawan tinggal dan balik pukul berapa.

Sekarang, saya tidak lagi berhadapan dengan 'soal selidik'. Namun, oleh kerana sudah terbiasa dari keci dididik sebegitu, maka saya sentiasa senang 'melaporkan' kepada mak atau ayah ke mana sahaja saya pergi. Saya lebih selesa sebegitu. Mungkin sesetengah orang merasakan janggal atau tidak suka pergerakan mereka diketahui oleh ibu bapa masing-masing. Tetapi tidak bagi saya :)

One more thing, I hate suprise. "Say no to SUPRISE". Hehe. Sewaktu Form 5, saya tinggal di asrama. Teringat satu kejutan hari jadi yang sangat tersangat menjadi oleh teman rapatku!! Pada malam itu, saya tengah berBBQ bersama rakan sekelas di padang sekolah. Tiba-tiba salah seorang teman sebilikku datang menyuruh saya balik ke asrama dengan segera Katanya rakan sebilik kami bergaduh. Sampai sahaja di asrama saya melihat ada yang menangis di luar bilik manakala pintu bilik tertutup rapat dan kedengaran beberapa suara di dalam bilik yang tengah bergaduh. Time tu saya teramatlah takut, serba tak kena dengan keadaan yang huru-hara macam tu. Rakanku menyuruh saya masuk ke dalam bilik. Lalu saya buka pintu bilik. Buka sahaja pintu, dengan keadaan bilik yang gelap gelita saya terdengar lagu soundtrack winter sonata (if i'm not mistaken). Tiba-tiba muncul kawan2ku membawa sebiji kek. Damn! Saya menjerit sepuas hati malam itu. Oh. Saya dipermainkan. Lakonan mereka menjadi!! Korang memang hebat! Then, saya menangis kerana sangat terharu dengan suprise party tersebut. Hehe. Btw, it's one of my birthday memories that i had with my schoolmate. Tiba-tiba rindu dengan mereka. Sigh!




LOVES.





3 comments:

  1. hahaha... kalau member gaduh, mesti cuak kan?.. kih3.. neway, hepi besday dgn UKM xde letrik.. hehe

    ReplyDelete
  2. floe : memang cuak!! haha. serius nampak satu pergaduhan.hehe. 25 julai 2010 no letrik at ukm. memory..haha.thanks :)

    arbi : thankssss!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...