16 March 2010

● pulau tioman ●

salam tioman!!

12-14 Mac 2010..tarikh yang akan diingat sampai bila-bila. pertama kali ke Pulau Tioman. best yang terAMAT! lagi best sebab pergi bersama family Pesta Konvo Ke-36, UKM. terima kasih kat MT yang bertungkus lumus menguruskan Rehlah AJKD Pesta Konvo 36 dan untuk semua AJKD yang join rehlah ni. korang semua memang MANTAP, HAVOC dan SPORTING habis!!

pemandangan Tioman..sangat cantik!!


berita tioman :D

- kebanyakan penumpang feri terutamanya family PK36 muntah, loya dan pening ketika perjalanan ke Tioman.
- kami menginap di Idaman Resort, Kg. Genting. tour guide dino dan abg razi.
- untuk sampai ke Idaman Resort, kami perlu lalu di hadapan kubur.siang hari semua berani.siap gelak2 dan bercakap lagi.tapi, waktu malam semua pandang ke bawah.diam.menghayati perjalanan di sana ;)
- makanan di Idaman Resort memang best! nasi lemak, nasi goreng, makanan BBQ terAMAT sedapppppp!!!
- ada 6 kumpulan hidupan laut : sea lion, kuda laut (2 kumpulan), pingu, buntal, siput sedut~
- Raja demam!! Fizah selalu pening dan loya.
- sukaneka yang best!! walapun panas, semua asyik dengan permainan- pass belon, pecahkan belon lawan, bina istana pasir dan tarik tali.
- sea lion my group mempunyai ahli kumpulan yang slim2. that's why kalah.haha.pape pun, percubaan yang mantap!
- tahniah kat semua kumpulan yang berjaya :D
- mereka semua asyik berkaraoke, tapi saya bersama mai, epul, kak huda, a.nasir dan MT2 lain melayan The Biggest Loser Asia Finale. David yang menjadi juara. tak puas hati. okey :(
- snorkelling di tiga tempat. lautan di tioman mempunyai coral dan ikan yang cantik dan berwarna-warni.
- perempuan dan lelaki sama2 'naik' berkaraoke. suara wan, lia, farid, idah yang asyik kedengaran.
- kaum lelaki dan sorang perempuan 'tersesat' asyik 'berjudi'-main daun terup tak kira tempat waktu dan masa.layannnn~
-lastly, gambar ketika melompat paling femes di sana. lompat selagi boleh LOMPAT!!!


antara gambar lelaki dan perempuan. mana lagi cantik, power dan menonjol?
cepat vote. taip L atau P hantar ke 3636 :P


Family Pesta Konvo 36, UKM yang menyertai rehlah AJKD PK36
sweet memories with them.



LOVES.



p/s: sape2 ada tambahan berita, sila komen ye :P




8 comments:

  1. x suke~~~
    update blog x ajak...nak kene update gak nih!!
    jap gi saya update yee...:p

    ReplyDelete
  2. update blog pun nak kene ajak2 ke...
    sndri punye blog...sndri mau ingat la...
    huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. yeaaah..best2..nak g tioman lgi..!jom3

    ReplyDelete
  4. nk tanya...spe agy2 perempuan yang tersesat main kad tu?? ade ramaaiii yeee..huhu

    ReplyDelete
  5. kalau x silap...perempuan yg tersesat tu ajkp teknikal je kan..die tu sorg je kan?
    hehehehe

    ReplyDelete
  6. Undian suara siapa paling mantap semasa berkaraoke. Untuk mengundi, sila taip UNDI dan hantar kepada 9126.

    Calon-calonya ialah:
    1. WAN
    2. FARID
    3. PERDOS
    4. LIA
    5. IDAH
    6. NADIAH


    Kumpulan Kuda Laut masih tidak berpuas hati atas kekalahan peringkat/pusingan akhir tarik tali yang dijalankan didalam air pantai. Kami memohon untuk dijalankan sekali lagi pertandingan tarik tali untuk pusingan akhir.hehehehehe

    ReplyDelete
  7. haha...ade ramai ler k.mai....
    calon2 nye....
    1. Kak Nis
    2. Kak Lia
    3. Kak Liz

    Hah ! mane2? hehe

    ReplyDelete
  8. TAK sangka leh lompat..HAHAHAHHAHA

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...