30 March 2010

● thought of the day ●


" Life's not about expecting, hoping and wishing, it's about doing, being and becoming.
It's about the choices you've just made, and the ones you're about to make,
it's about the things you choose to say - today.
It's about what you're going to do after you finish reading this."



LOVES.

29 March 2010

● nuffnang ●


salam semua. kali ni nak cakap pasal NUFFNANG. ianya agak berkait rapat dengan dunia blog. dan, semestinya semua bloggers tahu pasal nuffnang. post kali ni just nak share my opinions about blogging.

first, actually nuffnang ni membantu 'promote' blog. adanya nuffnang xchange membantu bloggers menjelajah dari satu blog ke blog yang lain. yes. that's true. pernah satu ketika, saya mengambil masa dalam 2-3 jam membuat blog walking dan meninggalkan my blog link kt blog diorang. dan, kebiasaannya bloggers akan membalas kunjungan blog walking tersebut. through this, ianya dapat 'memberitahu' bloggers di luar sana kewujudan "parts of all the things i am" :)

biarla blog tak famous dan tak ramai followers seperti blog yang lain. because i think i still new in this world. banyak lagi benda yang kena belajar. dulu, saya agak main-main dengan dunia blog. tapi, dari semasa ke semasa minat untuk belajar tentang blog semakin mendalam.

oh ye..minat ini saya terbawa-bawa ke dalam dunia pengajian saya di UKM. saya aplikasikan dalam latihan mengajar (micro teaching). saya membuat lesson plan untuk Form 2 students how to learn writing in English by using blog. saya dapati ianya menarik untuk pelajar sekolah. ops, entry tersasar plak dari title. hehe. okey. back to the topic :)

actually, tak silap saya baru sahaja 3 bulan mendaftar sebagai ahli nuffnang. start with nuffnang i learn many things. thanks nuffnang.

saya tahu kebanyakkan rakan-rakan terdekat sahaja yang selalu view "parts of all the things i am". tapi, bila check nuffnang tadi, tengok der jugak viewers dari United States and Egypt. pape pun, saya gembira dengan viewers semua yang selalu tinggalkan jejak dan bagi komen kat my blog. really appreciate it. thanks for the support guys :)

saya pernah terbaca satu tips kat satu blog. tajuk entri memainkan peranan penting untuk menarik traffik atau pengunjung ke blog kita. contohnya, kalo korang 'goolge' or nak cari sesuatu maklumat, mesti korang taip key words right? so, tulislah tajuk yang teratur dan kemas. takpun korang bagilah tajuk yang 'catchy and unik'. contohnya "Pesta Konvokesyen UKM" (sempat lagi promote. hehe). dan, tak perlulah tulis tajuk yang macam ni "Sayeeee suka makann!!". takde orang yang taip macam tu kalo nak 'google' something. adei..xpandailah nak explain camne lagi. hehe. harap2 korang pahamlah pe yang nak disampaikan. hehe. banyak merapu untuk sampai ke maksud sebenar. sorie because i'm still weak dalam bidang penulisan!! :(

saya pernah buat pemerhatian dan melakukan sendiri kat saya punya blog. dan ianya memang berkesan. saya banyak membaca tips2 tentang blog. tapi, saya tak menerimanya 100%. setelah mencuba dan membuat pemerhatian, barulah saya akan terima tips2 yang diberikan.

anyway, tu sume saye punye personal pandangan. lain orang lain cara lain pandangan :)



LOVES.



p/s: currently my mode-happy :)





27 March 2010

● award 2010 ●

salam hujung minggu semua. terima kasih kat Nurul Ain kerana telah memberi award nih kat Hasleena Ramlee. lame betul tak dapat award macam nih. hehe.



Anugerah Terhormat Top Blogger 2010. adeii...top sangat ke my blog?? i dont think so. huhu. banyak lagi kena belajar tentang blog nih. btw, thanks to Nurul Ain for this award. really appreciate it. we are 1 UKM. but, tak pernah jumpa pun. hehe.

hurm, nak bagi award nih kat kawan2 yang 'fresh' di dunia blog. nak bagi semangat kat diorang supaya terus berblog. hope korang sume suke. saya selalu jenguk blog korang. so, selalulah update blog ye!!! :)

Ok, basically this is what the regulations are:

# Thank & link the person that gave you the award.
# Pass this award onto 12 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.
# Contact said Blogs and let them know they’ve won the award.
The 12 top bloggers are:
LOVES.

26 March 2010

● i love weekend ●



seriously, i miss my weekend
:(



LOVES.






23 March 2010

● ....... ●

bila tengok ruangan new post,
dalam kepala macam-macam nak tulis.
bila pandang handphone,
mencari nama kawan-kawan untuk text message.

tapi,
sekadar pandang je.
tak mampu nak buat semua tu.


silence is better than talk too much.
just keep it for myself.


LOVES.



p/s : i miss someone who always listen my problems.where are you now?





18 March 2010

● sigh ●

Sigh.
sekarang tengah cuti sekolah.
so, that's mean all my family members ada kat rumah.
DAN
ini bermakna
saya terAMAT jeles!!
nak balik rumah.
tapi,
assignmnets berlambak nak kena siapkan.
sekarang dah minggu ke 12.
time is running out.
time, please help me!!!

adik-adikku yang macam2 ragam
dan semestinya
yang paling kecik kena buli :p



LOVES.





16 March 2010

● tag ●


1. Adakah anda rasa HOT?
Hot? Tidakkkkk~

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!

3. Cerita pasal gambar ni
suka tengok gambar 'orang lidi' yang pelik2.hehe.chomel~


4. kali terakhir makan pizza

februari kot.ntah.dah lupa.nazim yang belanja.kat pizza alamanda.thanks nazim.mahu makan pizza lagi.anyone??jom :)


5. Lagu terakhir anda dengar
Jay Sean- Do you remember

6. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ni
dengar lagu sambil jenguk2 blog Flora


7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
cekgu, chombie, teacher..tu jer kot~


8. Tag lagi 5orang
1. Idah

2. Mai

3. Afiq

4. Ikin
9. Siapakah orang no.1 kepada anda
teman se'Pesta Konvo'..menceriakan dengan sikap 'derk' nya :P

10. Katakan sesuatu kepada orang no.5
Arbi gojess!!! lebiu :))


11. No.3 ada hubungan dengan siapa?

Lia Luminos..wink~


12.Bagaimana pula dengan no.2

dulu tak rapat dengan dia.tapi, lama2 makin rapat.hehe.like this :)


14. kata2 cinta untuk orang no.4

haha.dunnno la.but, i like her style.simple and cute.chomel..hehe.kata2 cinta ke tu??haha :P

1
5. Berikan 5 yang anda tau tentang orang yang mengetag anda
1. dia memang pelik. so hard to understand her.
2. cermat!!

3. always change her hair style :)

4. selalu nak diet.xpyh dietla~

5. masih anggap macam dulu walau ape pun yang berlaku. ikhlas :D



LOVES.





● after tioman ●

salam semua~

minggu ni asyik duk bercakap pasal tioman jer.hehe..

saya baru terperasan sesuatu yang begitu KETARA berlaku kat family Pesta Konvo 36 yang join Rehlah AJKD - Tioman.

pertama, sampai je UKM semua duk update status kat facebook dan ym.hehe.antaranya lebih kurang macam ni lah :

"baru sampai UKM. penat"
"tioman memang best! letih tapi happy"
"thanks to MT PK36"

-kedua, sape2 yang bawak kamera aritu terus upload gambar kat facebook. CEPAT dan PANTAS!! beratus2 jugak gambar :D
-ketiga, lepas upload gambar, family PK36 berlumba-lumba meng'komen' gambar!!haha.macam2 komen..layannnn~
-keempat, ramai dah tukar profile picture kat facebook!!sumenya berlatar belakang tioman!!


-kelima, family PK36 dah add Dino dalam facebook!!teruskan silaturahim.hehe
-keenam, meng'add' family PK36 yang xde lagi dalam facebook masing2.hehe.agaknya kalo xjoin rehlah, korang add tak family PK36 yang lain?? :P
-ketujuh, terus UPDATE BLOG pasal tioman!!-khas untuk blogger sahaja :)
-kelapan, Raja ditahan di wad akibat demam aritu.get well soon my friend~



LOVES.




● pulau tioman ●

salam tioman!!

12-14 Mac 2010..tarikh yang akan diingat sampai bila-bila. pertama kali ke Pulau Tioman. best yang terAMAT! lagi best sebab pergi bersama family Pesta Konvo Ke-36, UKM. terima kasih kat MT yang bertungkus lumus menguruskan Rehlah AJKD Pesta Konvo 36 dan untuk semua AJKD yang join rehlah ni. korang semua memang MANTAP, HAVOC dan SPORTING habis!!

pemandangan Tioman..sangat cantik!!


berita tioman :D

- kebanyakan penumpang feri terutamanya family PK36 muntah, loya dan pening ketika perjalanan ke Tioman.
- kami menginap di Idaman Resort, Kg. Genting. tour guide dino dan abg razi.
- untuk sampai ke Idaman Resort, kami perlu lalu di hadapan kubur.siang hari semua berani.siap gelak2 dan bercakap lagi.tapi, waktu malam semua pandang ke bawah.diam.menghayati perjalanan di sana ;)
- makanan di Idaman Resort memang best! nasi lemak, nasi goreng, makanan BBQ terAMAT sedapppppp!!!
- ada 6 kumpulan hidupan laut : sea lion, kuda laut (2 kumpulan), pingu, buntal, siput sedut~
- Raja demam!! Fizah selalu pening dan loya.
- sukaneka yang best!! walapun panas, semua asyik dengan permainan- pass belon, pecahkan belon lawan, bina istana pasir dan tarik tali.
- sea lion my group mempunyai ahli kumpulan yang slim2. that's why kalah.haha.pape pun, percubaan yang mantap!
- tahniah kat semua kumpulan yang berjaya :D
- mereka semua asyik berkaraoke, tapi saya bersama mai, epul, kak huda, a.nasir dan MT2 lain melayan The Biggest Loser Asia Finale. David yang menjadi juara. tak puas hati. okey :(
- snorkelling di tiga tempat. lautan di tioman mempunyai coral dan ikan yang cantik dan berwarna-warni.
- perempuan dan lelaki sama2 'naik' berkaraoke. suara wan, lia, farid, idah yang asyik kedengaran.
- kaum lelaki dan sorang perempuan 'tersesat' asyik 'berjudi'-main daun terup tak kira tempat waktu dan masa.layannnn~
-lastly, gambar ketika melompat paling femes di sana. lompat selagi boleh LOMPAT!!!


antara gambar lelaki dan perempuan. mana lagi cantik, power dan menonjol?
cepat vote. taip L atau P hantar ke 3636 :P


Family Pesta Konvo 36, UKM yang menyertai rehlah AJKD PK36
sweet memories with them.



LOVES.



p/s: sape2 ada tambahan berita, sila komen ye :P




09 March 2010

● tag ●


tag from ikin

Bold the statements that ARE true to you.Italicize the statements that you WISH were true. Leave the rest alone. Then, tag 10 people to do the same test.


I’m 170cm tall.
I don’t know what I want at the moment.
I’m not happy.
I hate my friends.
I hate my life.
I hate my grades.
I can drive.
I’m bored of driving.
I have a white handbag.
I love dancing.
I go clubbing every week.
Shopping is bullshit.
I have a tattoo of a star.
I got my navel pierced.
I have friends that take drugs.
90% of my friends smoke.
I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
I’m studying Fashion.
I have a business running.
I hate cartoons
I hate someone.
I have 10 Lollipops handbags.
I buy CLEO every month.
My parents don’t know about my blog.
I have an iPod.
I don’t have faith in the current “one”.
My school mates know about my blog.
I wanted to be a fashion designer.
I love rock emo bands.
I hate it when people cancel last minute meet ups.
I’m a rebel.
I don’t believe in love.
High school's filled with drama.
My parents have faith in me.
I’ve bought shoes this month.
A blogger bitched about me before.
I hate sports.
I heart Italian food.
I hate meeting new people.
I hate nail polish.
The mother bear gives me hugs.
People should start appreciating me.
High school was the worst time of my life.
I have red hair.
One Utama is my second home.
I’m a guy.
I’m scared of my Biology exam which I’m going to face tomorrow.
I hate vacations.
We’ll last.
I believe in long distance relationships.
I’m going to get high and smoke weed one day soon.
I’ve robbed an old lady.
I’m starting to like applying make-up.
I was a tomboy.
At times I think I still am a tomboy.
I love bitching about people behind their backs
I still have a best friend.
I have a cat.
I hate surprise parties.
I hate planning parties.
I’m hot.
I’m a sinner.
I’ve got a DS light.
I have a Wii.
I can’t live without music.
Video games are a waste of time.
I miss the father bear.
I love being in love.
I know how to cook.
I have 100% freedom.
Boys are assholes.
I hate Math.
I’m happy with what I have.
I love horror films.
I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
My old friends keep in touch with me.
I don’t read newspapers.
The news is such a waste of time.
Blogging is a waste of time.
I hate animals.
I can’t live without make-up.
I curse like a pirate.
I’m happy with my 11 year old car.
I hate people that are smart.
I love Orange juice.
I can’t drink for nuts.
I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
I’ve got a new phone.
I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
I love swimming.
I haven’t worked out since March.
I think I’m fat.
I love my friends and family.





01 March 2010

● march ●


now,
already in MARCH.
lectures.tutorials.assignments.presentation.
then
FINAL EXAM!!
cepatnya!!~

i am BUSY.
but,
i am LAZY.


LOVES.



p/s : can't wait for Rehlah AJKD PK36. first time 'berholiday' at tioman island :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...