31 December 2010

31 December 2010


Today is the last day for 2010. Tadi berblog walking situ sana sini. Kebanyakan entry bloggers wrap up of 2010. Seronok baca 'summary' diorang tentang tahun 2010. Ada macam-macam kisah :)


How about me?
2010, I learnt more about FRIENDSHIP. Yeah, it's true.
Friendship is not about how we have been together, not how much we are given or received, not how many times we have helped each other, but it is how you value one another.

Saya tak berminat nak wrap up all the things happened in 2010. Whatever I did in 2010, it has already happened. I have learned this year and will make 2011 better than 2010. I do not wish to change but i wish to improve for myself. Insya Allah.



Let the past be the past. We've all made mistakes. You and me. We are only human, we all got problems. Life can be hard, but you just need to stay strong. Apa yang berlaku dalam 2010, jadikan ia sebagai kenangan, pengajaran dan pengalaman untuk diri kita.


So, welcome 2011. Please be kind to me.
Happy new year everyone :)





LOVES.






28 December 2010

new motivation



It's been one week in UKM.
This is final semester for my study.
Will do my best.
Insya Allah.



LOVES.






18 December 2010

Dulu Aku Nakal



Tertarik dengan segmen yang dibuat oleh Ben Ashaari ni. Sebenarnya segmen ni dah lama dah. Tapi, hari ni baru berpeluang godek-godek blog Ben Ashaari dan terjumpa entri tu. Macam best jugak segmen ni.


Nama sekolah rendah dan menengah termasuk tahun
  • Sekolah Rendah : SK Bukit Jejulong (1994), SK Kubang Ikan (1995-1999)
  • Sekolah Menengah : SMK Bandar (2000-2002), SM Teknik Terengganu (2003-2004), SMK Sultan Sulaiman (2005-2006)
Aktiviti ko-kurikulum
  • Sekolah Rendah : Bola Jaring
  • Sekolah Menengah : Kawad Kaki (Kadet Polis)
Jawatan yang disandang
  • Sekolah Rendah : Pustakawan
  • Sekolah Menengah : Penolong Kelas
Nama guru kesayangan
  • Sekolah Rendah : Pn. Rosnah Ismail (emak), Pn. Aniza
  • Sekolah Menengah : Pn. Rohani, Pn Latipah, Pn Halimah, En. Ismail Zaidi
Subjek paling disukai dan tak suka
  • Sekolah Rendah : English (suka), Sains (tak suka)
  • Sekolah Menengah : English (suka), Fizik (tak suka)
Kawan baik masa sekolah
  • Sekolah Rendah : Sayidah, Aini, Husna, Anis
  • Sekolah Menengah : Benny, Adah
Cita-cita masa sekolah dulu
  • Sekolah Rendah : Doktor
  • Sekolah Menengah : Pensyarah
Artis feveret masa sekolah dulu
  • Sekolah Rendah : Elite
  • Sekolah Menengah : Westlife
Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah
  • Sekolah Rendah : Selalu digosipkan dengan seorang budak lelaki nih. Kalau buat apa, ke mana-mana dan apa-apa sahaja mesti akan dikaitankan dengan budak laki tuh dan kawan-kawan sekolah wajib sebut nama dia di depanku setiap hari.
  • Sekolah Menengah : Join kawad kaki sampai peringkat negeri-Kadet Polis. Best tau. Setiap kali hari Rabu wajib pakai uniform. So, bila ke kelas, kantin dan library mesti semua pandang. Setiap petang wajib ada latihan kawad. Tak kira panas atau hujan. Muka pun makin hari makin gelap. Itu bukan penghalang. Dah menjadi minat so semua masalah dilupakan :)
Jika dapat kembali ke zaman persekolahan, apakah yang ingin korang lakukan
  • Sekolah Rendah : Hendak 'lawan' gosip-gosip yang dilemparkan padaku. Hehe. Takpun pergi jumpa sendiri budak lelaki tu. Slow talk kenapa kawan-kawan gosipkan kitorang.
  • Sekolah Menengah : Hendak belajar betul-betul subjek berkaitan sains. Dulu masa sekolah tak berapa sangat minat sains. Huhu.
Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu (tak kurang 100 patah perkataan)
  • Sekolah Rendah : Tak ingat lah kenakalan waktu sekolah rendah. Sebab pendiam sangat time sekolah dulu.
  • Sekolah Menengah : Datang lambat ke latihan kadet polis. Pergi makan kat kedai dengan kawan-kawan sampai lupa tengok jam pukul berapa. Sampai je ke tempat latihan, terus didenda cium pokok, cium tiang.
Segmen ni best sebab dapat imbas kembali kenangan waktu persekolahan. I miss my schools, my friends, my teachers and the memories. Zaman persekolahan memang best!! Thanks kat blog Ben Ashaari sebab buat segmen ni.



LOVES.





kenapa kita menguap


Siapa tahu kenapa kita menguap selain daripada sebab mengantuk? Tapi, tak semestinya setiap kali menguap tanda mengantuk dan nak tidur kan. Ni lagi satu situasi yang saya tidak tahu apa jawapannya iaitu jika kita melihat orang lain menguap secara tak langsung kita pun menguap jugak.

korang menguap tak bila tengok gambar ni?


Dari segi Sains, menguap disebabkan kekurangan bekalan oksigen dalam otak. So, otak yang kurang oksigen akan menyebabkan badan kita rasa letih dan lesu. Memang ada logiknya. Sebab bila kita letih, kita mula rasa mengantuk dan selalu menguap. Sebenarnya menguap baik untuk otak. Otak yang cukup bekalan oksigen akan mudah berfikir. Korang ada kira tak jangka masa berapa saat korang menguap? Jom bereksperimen sekejap. Hehe. Menurut majalah Kosmik purata jangka masa seseorang menguap adalah 6 saat.

Kalau kita menguap, seeloknya dan secara sopannya tutuplah mulut. Saya paling tak suke tengok bila orang menguap, mulut tu terbuka luas-luas. Tak manis dan tak sopanlah macam tu. Dulu ustazah kat sekolah selalu pesan, kalau menguap tu hendaklah kita menutup mulut agar syaitan tak akan masuk (melalui mulut yang terbuka). Allah suka kepada orang yang bersin dan tak suka kepada orang yang menguap. Jadi, apabila kita menguap tu janganlah sampai berbunyi "haaaa haaaa" kerana syaitan akan mentertawakan kamu apabila berbuat sedemikian.



***Membaca berkenaan menguap akan membuatkan kita menguap



LOVES.






17 December 2010

sakit kepala sakit migrain


Doktor : Apa sakit awak?
Pesakit : Saya sakit kepala. Tapi, bukan pening kepala. Kepala saya berdenyut-denyut.


Doktor : Sakit kepala kat mana?

Pesakit : Kadang-kadang sebelah kepala. Tapi semalam sakit sangat satu kepala. Dah 3-4 hari sakit.


Doktor : Biasanya kalau sakit kepala awak buat apa?

Pesakit : Err..kadang-kadang makan panadol. Takpun sapu minyak cap kapak. Kadang-kadang saya layan je sakit kepala nih.


Doktor senyum sambil periksa tekanan darah.

Alhamdulillah tekanan darah okey. Risau jugak sebab sebelum ni tekanan darah rendah.


Doktor : Awak ada sakit migrain. Nanti makan ubat yang saya bagi.




Sakit migrain berlaku apabila saluran darah di kepala menutup terlalu ketat atau membuka terlalu luas. Sakit dirasai di sebelah bahagian kepala sahaja pada satu-satu masa tetapi mungkin merebak ke seluruh kepala. Sakitnya berdenyut-denyut dan selalunya berlaku secara perlahan-lahan dan menjadi lebih teruk selepas satu jam atau lebih.

Pesakit migrain mengalami pelbagai gejala seperti pandangan menjadi kabur dan nampak garisan seperti zig zag ataupun gelombang seperti situasi yang dialami apabila berada di tengah jalan raya dalam cuaca panas terik.

Migrain juga sering dikaitkan dengan pengambilan banyak coklat, keju dan minuman keras. Malah, ada yang mengatakan tekanan perasaan dan keletihan boleh menyebabkan migrain.

Datang bulan (period) selalu menjadi sebab utama migrain menyerang kaum wanita. Selalunya ia menyerang beberapa hari sebelum haid, atau ketika haid.


***Pening kepala amat berbeza dengan sakit migrain.




LOVES.





16 December 2010

GIVEWAY CONTEST B'DAY CIK FA


Jom join contest ni
Simple dan menarik
Untuk terma dan syarat penyertaan sila singgah
Giveway Contest B'day Cik Fa


Btw, siapakah Cik Fa nih?
Korang kenal tak?
Kalau tak kenal jom kita berkenal-kenalan
Tuan empunya contest ni adalah
Nur Fareehah Ismail
Kalau dah tahu nama mesti nak tengok gambarnya kan? :)


sumber gambar: Facebook Nur Fareehah


Giveway Contest ni adalah bersempena dengan besday Cik Faa
iaitu pada 18 December nanti
Jadi kat sini saya nak wish





LOVES.




15 December 2010

taksuke berkasut tumit tinggi


agak-agak kasut ni berapa inci?

Seingatku sekali je pernah pakai kasut tumit tinggi. Tu pun mampu pakai sejam dua je. Tak mampu nak pakai kasut tumit tinggi lama-lama nih. Tak selesa nak ber'high heels'. Tambah-tambah lagi yang berinci-inci tu. Nak jalan pun kena control. Kena seimbangkan badan lagi. Kalau orang yang dah biasa dengan high heels nih, memanglah takde masalah bagi diorang. But, not for me :)


nice colour

Perempuan yang memakai kasut tumit tinggi memanglah kalo kita tengok nampak bergaya dan elegan. Tetapi sebenarnya ianya akan merosakkan kulit secara perlahan-lahan tanpa kita sedari.

Kasut tumit tinggi memberikan tekanan pada lutut dan kajian dilakukan Persatuan Ortopedik Kaki Amerika Syarikat menyatakan bahawa seorang wanita yang mengenakan kasut tumit tinggi sekurang-kurangnya 3cm akan meningkatkan tekanan pada lutut sehingga 26 %.

Keadaan ini akan mengundang penyakit osteoporosis dan penyakit sendi. Malah, ia juga boleh mengakitbatkan rasa sakit pada kuku, bengkak jari kaki sehingga menjadi radang kulit. Bagi mengelak mengalami penyakit itu, persatuan tersebut telah menyarankan wanita supaya memakai kasut tumit tinggi tidak melebihi 3 jam secara berterusan.

klik gambar untuk melihat dengan lebih jelas

Jadi, kawan-kawan perempuan sekalian, kalau nak berkasut tumit tinggi tu boleh je tapi janganlah secara berterusan. Kesihatan anda perlu dijaga jugak ye :)


Jom sama-sama cuci mata di sini.





LOVES.






07 December 2010

BlogLarian

Jom singgah ke BlogLarian
Untuk syarat-syarat penyertaan klik di sini


"Saya suka ber-blogwalking kerana dapat menambah kenalan baru sekaligus dapat mempromosikan blog kepada umum. Selain itu, dapat berkongsi idea dan pengetahuan dalam pelbagai aspek".


Tiga orang yang bertuah :

Aina Bazilah
Afiq Boom
Budak Ganu






28 November 2010

Tears




Jika itu dapat membuatkan dirimu tenang
Titiskanlah air matamu.
Tetapi, ingatlah
Menangis adalah bukan penyelesaian segala-galanya.


Don't worry Be happy :)



LOVES.





27 November 2010

Contest Mimik Muka Menarik


Tengok tajuk contest pun dah macam tertarik dan menarik untuk join setelah ditagged oleh Shaofie. Godek punya godek ini dia tuan empunya Contest Mimik Muka Menarik Nurul Ashikin Amran.


Dah lama rupanya contest ni dah start. Bulan Oktober lepas. Tapi, masih berpeluang join cause tarikh tutupnya 25 December 2010. Bila terbaca tajuk contest ni terpikir ada ke gambar mimik muka menarik dalam simpananku? Inilah hasilnya setelah selongkar semua folder gambar yang ada.

Kedua-dua gambar ini adalah gambar candid. Dan inilah hasil mimik muka yang diambil secara candid. Menarik ke gambar nih? Tak kesahlah menarik ke tak sebab sekadar ingin berkongsi mimik mukaku ini dalam contest Cik Nurul Ashikin. Kenapa letak dua gambar? Sebabnya nak tunjuk kat korang persamaan mimik muka ni apabila gambarku diambil secara candid. Perasan tak persamaannya tu? Ish, takkan tak perasan kot. Terang terang dah nampak. Tengok tu dua-dua kening terangkat dan dua biji mata bulat terbeliak macam tu.



Mereka yang kena tagged ialah

1. Amira
2. Najmie
3. Aina



LOVES.





26 November 2010

anak patung


Sejak duk kat rumah, lappyku leh dikatakan sentiasa ON. Time nak tido je baru OFF lappy ni. Apa taknya, wireless kat umah laju je. Online 24/7. Download movie je tapi tak tertengok2 movie yang dah siap download. Buat koleksi je. One more thing, si bongsu Atikah lagilah syok dapat main online games sampaikan berebut-rebut nak guna lappyku :P


Intai punya intai benda alah ni dia duk main sepanjang hari. Dari pagi sampailah ke malam. Taip sahaja Dress Up Games di Google search, pasti banyak online games terpapar kat skrin. Canggih betul zaman sekarang. Permainan ni hanya perlu klik pada pilihan pakaian, rambut, aksesori, beg dan kasut yang berkenan di hati. Simple sahaja mainan ni. Iyelah, mainan budak-budak kecik :)



Itu permainan zaman sekarang zaman teknologi. Tiba-tiba, rindu waktu zaman sekolah rendah. Selalu beli anak patung kertas di kedai. Cantik. Comel. Simple je permainan ni. Seronok bila dapat beli anak patung kertas then suai padankan dengan baju, dress, seluar, beg dan kasut. Kumpul anak patung kertas banyak-banyak sebab sukakan fesyen pakaiannya yang cantik!


Ada satu lagi suka jugak main anak patung ala-ala barbie. Rambut warna kuning keperangan dan mata berwarna biru dan lentik yang bergerak2. Satu benda yang saya suka buat masa dulu adalah cabutkan tangan, kaki dan kepala anak patung tu. Bila nak pasang balik mulalah gelabah. Hehe.




LOVES.




--> ada lagi ke jual anak patung kertas zaman sekarang ni?





Button "Facebook Like" di blog


Sebenarnya sudah lama saya perasan dan tengok banyak blog ada button "Facebook Like" di blog masing-masing. Dah lama teringin nak buat button ni. So, hari ni cari punya cari tutorial dan akhirnya berjaya jugak jumpa tutorial untuk pasang button Facebook Like di blog. Senang dan simple saja.

Sape2 yang takde lagi button Facebook Like kat blog tu, leh tengok kat bawah ni. Post kali ni ade sertakan steps nak pasang button Facebook Like di setiap post anda di blog. Untuk pengguna blosgspot :



1. Pergi ke Dashboard > Design > Edit HTML. Kemudian "Download Template" korang dahulu sebagai backup.

2. Pastu, tick "Expand Widget Templates".

3. Tekan Ctrl+F pada keyboard untuk cari kod <data:post.body/>

4. Masukkan kod dibawah selepas kod <data:post.body/>


<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=450&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:60px'/>


5. Finally, klik Save Template. Tapi, better korang klik Preview dulu before save :)



Senang, kan? :)

Bila korang klik kat button Facebook Like tu, korang punya nama dan gambar akan terpapar kat bawah post yang korang like tu. Tak percaya try lah :) Dan satu lagi, sila pergi Profile Facebook, mesti ada tertulis macam ni dekat Recent Activity.






LOVES.







24 November 2010

World's Most Creative Buildings


Jom tengok gambar-gambar bangunan yang unik. Kreatif bebenor arkitek ni dengan reka bentuk masing-masing.

The Robot Building (Thailand)

The Basket Building (United States)

The Dancing House (Czech Republic)

The Piano House (China)

Kansas City Library (United States)



Sila view kat sini. Banyak lagi gambar bangunan-bangunan yang unik dan kreatif.





LOVES.








12 November 2010

do the same






LOVES.






11 November 2010

11.11.10


Alhamdullilah selesai semuanya.

Pertama, selesai sudah final exam. Just two papers only. Tapi, gapnya teramatlah panjang. Minggu pertama takde exam. Minggu kedua First paper. Minggu ketiga Last paper. Soalan exam taklah susah sangat. Tapi, kadang-kadang agak sukar nak recall apa yang telah diulangkaji. Pape pun, teruskan berdoa dan tawakal kepada Nya. All the best my friends!!

Keduanya, dapat siapkan thesis sebelum dateline yang diberikan. Terasa ringan sangat bahu apabila melihat thesis siap dijilid. Sayang plak nak submit. Hehe. Kadang-kadang macam tak percaya plak bila thesis dah setel semuanya. Iyelah. Bukan senang nak siapkan benda alah ni. Susah kot. Setiap hari membaca jurnal dan buku-buku yang berkaitan dengan tajuk thesis. Kemudian, perlu membuat rumusan, menaip ayat dan segala bagai. Pernah awal-awal dulu give up dengan thesis. Sebabnya kena banyak membaca. Taksuke dan taksuke. Tapi, syukur alhamdulillah selesai semuanya. Thanks kat kawan-kawan yang memberi sokongan. Really appreciate it. Lastly, no more nightmare :)

Tinggal lagi satu semester di UKM. Itu cerita next semester. Sekarang, mahu bergembira kerana beban dibahu sudah tiada. Mahu hargai cuti selama sebulan di Terengganu.



p/s : saya tahu ramai silent readers di sini. btw, thanks for viewing my blog. really appreciate it.




LOVES.




manfaat nuffnang


Sudah lebih 2 minggu tak update blog. Maklumlah sudah ada 'blog' yang baru. Blog ini makin lama makin terabai plak. Hari ni check nuffnang. OMG. Nuffnang dah ada kempen baru. Ni yang makin excited nak update blog tiap-tiap hari sekaligus dapat tambah traffic dan tambah $$$. Hehe. Alhamdulillah dah hampir setahun blog ni bersama nuffnang. Pendapatan yang diperoleh agak memberangsangkan. Sampai sekarang, saya masih tak tebus pendapatan. Nanti sampai masanya, InsyaAllah dapatlah merasa hasil 'titik peluh' dari blog nih. Hehe. Bukan pasal duit hendak diutamakan dan diceritakan. Setahun bersama nuffnang baru tahu sebenarnya nuffnang banyak manfaat. Tak caya tengok gambar nih :)


akaun pendapatan nuffnang
kempen nuffnang terbaru kat table atas
amount terpaksa dirahsiakan :P


sila klik pada gambar untuk lebih jelas


Ni kata kekunci or keywords pengunjung yang sampai ke blog ni. Tak sangka mereka-mereka yang taip keywords camtu leh sampai or klik ke blog nih. Kadang-kadang tajuk enrty boleh tambah traffic or pengunjung ke blog.

Nuffnang memang banyak manfaatnya. Antara yang lain dapat bertukar-tukar link blog iaitu dengan menggunakan Nuffnang Xchange. Dapat tahu lokasi pengujung. Last but not least dapat tambah kenalan blogger yang baru. Okey. Itu sahaja pasal nuffnang. Daa~


p/s : info berkaitan dengan nuffnang adalah hasil pemerhatian saya sendiri. tiada kena mengena dengan apa-apa or siapa-siapa. Giler skema ayat dalam post kali nih.




LOVES.







25 October 2010

You and Me



Here I have share some quotes for you. I also added my own words to connect and combine all those quotes to become ONE. Hope you like it :)



When we first met, I had no idea you would be so important to me. Although we always meet everyday, I just ignore you. I still remember when someone said goodbye without reasons, it is the most painful for me. Then, you said love without reasons is the most beautiful one.


I still remember :

When you said "I'm handsome" and I said "Yeah, right"
but, what I'm really to say is "Do you really think so?" :P

When you said "Good job" and I said "Thanks"
but, what I'm really to say is "I love that you notice".


I hope you bear in your mind when girls are in love, they are not paying attention to any guys except you. When I said sorry, believe me I feel it. When you see me starting to cry, hold me and tell me everything's gonna be alright. When I ignore you, give me your attention. When I'm quiet, ask me what's wrong. When I push or hit you, grab me and don't let me go. When I'm mad and walked away from you, follow me. If I didn't text you, it's because I'm waiting for you to text me.

Sometimes, I pretend to forget you. But, I can't. It is very hard to forget someone special like you. Trust me, you are my special one. You always and always said "I Miss You" until I get bored to hear those words. But, when you said "missing someone is because your heart's way of reminding that you love that person", I become touched. Thank you because 24/7 miss me :)


You know, when you get jealous, it's actually kinda cute. But, when I get jealous, World War 3 is about to start. Haha. I can't imagine if that happen to us. We come to love not by finding a perfect person. But, by learning to see that an imperfect person is actually the one that could make our life a perfect one.








LOVES.






24 October 2010

that girl



The girl who doesn't get nicely dressed up everyday.
The girl who doesn't have to have her make up perfect everyday.
The girl who doesn't have a ton of beautiful pictures to show off.
The girl who doesn't up to date with the fashion.
The girl who will stay up with you all night on the phone.
The girl who doesn't care what people think about her.
The girl who is also like a best friend to you.
The girl who always angry when you are late.
The girl who listened to you about everything.
The girl who complaint everything about you.
The girl who like to talk and talk until you get bored, maybe? :P
That girl, that's the girl who's worth it.



Thanks for being my super duper special friend.





LOVES.








The facts



  1. Chocolate can help you live longer.
  2. “Eleven plus Two” and “Twelve plus One” both equal 13 and both have 13 letters. In fact they both have THE SAME 13 letters.
  3. “Silent” and “listen” are spelled with the same letters.
  4. “W” is the only letter in the English alphabet that is more than one syllable.
  5. A way you can tell if you’re whispering or not is to put your hand at your throat. If you feel vibrations, you’re talking. If you don’t, you’re whispering.
  6. Tomatoes and cucumbers are fruits, not vegetables.
  7. If you put two straws in your mouth: one inside a drink and one outside it, you won’t be able to drink through either straw.
  8. Newborn babies cry but they have no tears. Their tear ducts aren’t formed until they are a month old.
  9. Elephants are the only land mammals that cannot jump.
  10. Penguins cannot walk backwards
  11. When you put a seashell next to your ear, it’s the sound of your blood surging in your veins, not the ocean



LOVES.






23 October 2010

try this


Friends
I have something to share with you

Try this


Go to Google website
Then, type in "Who's the cutest"
After that, click "I'm feeling lucky"
Finally, you will get the answer


:)





LOVES.






coklat itu best





It is Ferrero Rocher chocolate!!
*drools*





LOVES.







22 October 2010

how to be happy?









LOVES.






Just the way you are





When I see your face,
There's not a thing that I would change,
Cause you're amazing,
Just the way you are.

And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile.
Cause you're amazing,
Just the way you are.




LOVES.






20 October 2010

nice!




There is a difference between love and like,
wrong and right.
Never run if you are not ready to step.
And never forgive if you are not ready to forget.






20.10.2010




nice date!!







LOVES.







17 October 2010

i love this very much!!!


Salam..

Ketika tengah syok mencari bahan untuk thesis, melencong jap untuk membaca blog-blog dan terjumpalah satu web nih. Nanti kita cerita pasal web tu. Hehe. Nak sentuh pasal my thesis dulu. Alhamdulillah baru sahaja selesai presentation "VIVA" yang last minute dimaklumkan. Huhu. Last minute preparation!! Pape pun, alhamdulillah semuanya okey. Tak sabar nak submit thesis. Ringan beban. Fuhh!!

Tengok gambar bawah ni. Gambar pre-wedding angkasawan negara. Diorang photoshoot kat Broga Hill..Terasa nak pegi mendaki lagi Broga Hill. Anyone? Jom2. Hehe.


Cuba tengok blog nih. Banayak gambar-gambar yang cantik! Oh, TERUJA!!



LOVES.






20 September 2010

:: my mistake your mistake ::



a person who never made a mistake
actually
never tried anything new


but
repeating the same mistake
over and over again
that is stupidity?
huh?




LOVES.





19 September 2010

:: yang berlaku pada raya 2010 ::



Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf Zahir dan Batin

kawan-kawan begitu aktif upload gambar raya di facebook
saya tidak berminat nak upload gambar
biar saya bercerita di sini sahaja


my big family


gambar sebegini wajib disnap setiap kali raya
*tiba-tiba nampak atikah (bertudung purple dibelakang sekali) macam tinggi plak :P*


raya tahun ni lain. sebab beraya sambil sibuk ngan kenduri kawen pak sdara.
penat yang teramat.
gambar ni disnap di pelamin rumah pengantin perempuan.


panas terik time nih
nasib baik bawak hantaran yang ringan. hehe

kenangan tak boleh dilupakan ketika majlis sambut menantu
tetamu tertukar pengantin perempuan
moral of the story
takmo jadi pengapit pengantin perempuan lagi ;)


perkara yang paling best bila kenduri kawen
adalah dapat berjumpa dengan sepupu
bising satu rumah dengan gelagat masing-masing
happening :)


reunion Sekolah Menengah Teknik Terengganu. SPM Batch 2004.
around 70-80 orang yang hadir. best dapat jumpa kawan-kawan sekolah dulu.
maaf ada yang saya tak berapa kenal. semua sudah mengalami perubahan fizikal.
paling tak boleh dilupakan time reunion ni saya dijemput memberi ucapan di atas pentas. ucapan yang ntah pape. tak suke sebab tak bersedia nak berucap :P



LOVES.





:: dia itu masa lampau ::


patutlah apabila minta tolong buat tak tahu je.
berjanji tapi tinggal janji.
sudah mengenalinya bertahun-tahun.
faham sangat sikapnya itu.

dulu pernah bermimpi tentangnya.
kadang-kadang selalu tertanya-tanya "betul ke?"
terima kasih kepada MHH
kerana memberitahu perkara sebenar tentangnya.
rupa-rupanya mimpi itu seakan-akan betul.

sayang tak semestinya bersama.
cinta tak semestinya memiliki.
melihat dia bahagia sudah memadai.
tapi, itu dulu.

sekarang, tidak lagi.
kalau dia boleh bahagia atau mungkin terlebih bahagia,
kenapa saya tidak?



ada kenalan bertanyakan soalan di profile formspring saya

"kenapa kita ambil masa sehari untuk kenal seseorang, mengambil masa setahun untuk sayang seseorang, tapi mengambil masa yang lama untuk melupakan seseorang?"
jawapan saya adalah kerana KENANGAN.


maaf entry agak beremosi kali ni. jarang entry saya sebegini. saya tahu kawan-kawan sekeliling yang menjadi silent readers di blog ini. dan mungkin dia juga.



p/s : seorang teman bertanyakan adakah saya sanggup pergi ke majlis perkahwinannya kalau dijemput.




LOVES.







24 August 2010

:: sungai lui ::


Bila dengar DJ radio bagitau tajuk lagu ni "Sungai Lui" macam tak percaya. Pelik dengan nama lagu nih. Ingatkan lagu dari Indonesia. Rupa-rupanya Aizat yang nyanyi. Sekali dengar lagu ni, terus jatuh cinta!! Best. Sangat suka nyanyian Aizat. Simple, nice and meanigful. Muzik pun best. Layan je. Hari ni duk ulang-ulang lagu ni je. Tak puas dengar. Hehe.


Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya

Buka mata biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini

download song here




LOVES.





p/s : lagu Afgan pun best "Padamu Ku Bersujud" dan "Yang Ku Tahu Cinta Itu Indah"








21 August 2010

:: doodle oh doodle ::

Pernah dengar doodle kan? Hehe. Dah lame tak berDoodle YM. Sejak akhir-akhir ni, jarang sangat online YM. Tak selalu available. Oleh kerana sudah lama sangat tak online, kali ni buang tabiat sikit. Hehe. YM tak menggunakan kata-kata tapi banyak berDoodle sahaja. Konon-konon kreatif dan inovatif lah. Hehe. Tapi, hasilnya agak unik, comel, colourful and NICE!!! ♥♥♥



Tersirat. Memang kusut gambar nih.



Special to all readers
:)



"Saya nak bunga tu!!"
"Sape nak kasi bunga ni kat awak? Ini saya punyalah."
"Kedekutlah awak nih."



SELAMAT BERPUASA SEMUA!!

Salam Ramadhan





LOVES.





17 August 2010

.sweetest things.


Beware the sweetest of things. Sometimes, those are the words that build and hold you up. But, many at times those are the words that break your heart.




LOVES.







13 August 2010

:: Konvo Mereka ::


Salam Konvokesyen!!


Tahniah buat semua kawan-kawan yang telah bergraduasi tahun ni terutamanya yang diraikan - Idah, Mai, Nis, Nadia, Perdos, Amer, Nazri.


Sebelum Majlis Konvokesyen, saya dan Arbi dan Hazwan menemani Nis, Mai dan Amer bergambar di Putrajaya. Gambar mereka banyak giler okey! Jeles :P Hehe. Lambatnya grad! Setahun lagi. Sabar~

Graduan bersama bakal graduan tahun depan :)


Orang pertama diraikan iaitu
Nis dan Perdos dari Fakulti Ekonomi dan Perniagaan


Tak dilupakan juga senior dan juga Family Pesta PK36
Tahniah Semua :)


Mereka adalah graduan dari Fakulti Sains dan Teknologi
mai - nadia - idah


Sidang terakhir. Banyak snap gambar time nih. Macam-macam posing. Hehe.
Mengalahkan orang yang dah grad :P


Giliran kami tahun depan. Insya Allah.


Tahniah kawan-kawan!! All the best in your future. Semoga dapat cari keje yang dengan cepat. Nanti leh belanja kami ni yang masih bergelar pelajar UKM. Hehe.



LOVES.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...