31 October 2009

success


success doesn't come to you

you go to it




pesan adek comel


seorang budak lelaki yg tgh berusaha meluruskan rambut kerintingnya
menyampaikan pesanan ni...

dia : kak leena jangan malas.belilah susu dutch lady satu karton.senang minum.

saya : malas nak beli jugak!!

dia : adeiii..

saya : (senyum jer)

dia : kak leena kena gemok mcm saye.pas mkn cuba tido.haa..mst gemok nyer.mungkin boroi terus.hahaha

saya : susahla nak naik berat badan ni.igt senang ke.makan dah banyak.

dia : makan je x cukup.men FB ke.tido terus ke.haa..lagi best makan 3 pinggan.pastu terus mandi.mujarab tu.hehe

saya : (mujarab ke tips si comel ni??konpius2)


MyEm0.Com


thanks...



30 October 2009

remember this!


there's no hard work will goes unpaid

:))



pesan mak



mak : makan banyak skek.mak nampak makin kurus jer.

na : dh mkn banyak dah.tp, badan cmnie jugak.nak wat cmne.

mak : mkn la roti..minum susu.jgn malas buat air susu.

na : baek.


i want gain my weight!!!
tp, so hard.
huh....



28 October 2009

miss!!miss!!


..kerinduan..




24 October 2009

exam

When things go wrong
When sadness fills ur heart
When tears flow in ur eyes
Always remember 3 things
Allah, ur parents & my best wishes
.Best of Luck.

sekarang ni maybe der yg tgh tensen ngn exam
huh
take it easy k ;)
jgn tensen2
study smart

insya Allah everythings will be fine

friends
all da best in your final exam
sentiasala berdoa kpd Allah
supaya dpt membantu kite nnt
tapi
tanpa usaha kite xkan berjaya
so with doa+usaha+rajin
insya Allah
we will be success

;))




23 October 2009

personaliti anda

Pilih corak di atas yang menggambarkan anda secara tepat/paling hampir.

Pakar psikologi telah mencipta corak2 tersebut.Mereka telah mengujinya di peringkat global, selama beberapa tahun. Terdapat 9 jenis personaliti asas.

Jawapan:

Dah pilih?Kalau boleh janganlah mengelat ye.Pilih dulu baru baca review tau.(Pilihan no gambar dari kiri ke kanan)

1- Introspektif, Sensitif, Reflektif
Anda dapat memahami diri dan persekitaran anda dengan lebih kerap dan mendalam jika dibandingkan dengan kebanyakan orang lain.Anda bencikan kedangkalan,anda lebih sanggup bersendirian berbanding dengan bercakap perkara remeh.Perhubunan anda dengan rakan-rakan adalah amat intensif,ini memberikan harmoni dan ketenangan dalaman yang mengakibatkan perasaan baik.Anda tidak keberatan bersendirian bagi jangka masa yang panjang dan anda jarang berasa bosan.

2- Berdikari, Tak Konvensional, Tak Tersangkut
Anda inginkan kehidupan bebas dan tak tersangkut untuk membenarkan anda menentukan arah tuju sendiri. Anda mempunyai kecenderungan seni dalam pekerjaan atau aktiviti riadah. Kadang kala, desakan anda untuk kebebasan menyebabkan anda melakukan perkara yang bertentangan dengan apa yang dijangkakan daripada anda.

3- Dinamik, Aktif, Ekstrovert
Anda rela menerima risiko2 tertentu untuk mendapatkan kerja yang menarik dan pelbagai. Sebaliknya, rutin berkecenderungan untuk meninggalkan kesan lumpuh pada diri anda. Anda suka sekali berupaya memainkan peranan aktif dalam peristiwa dalam hidup anda. Dalam usaha anda yang berkenaan, inisiatif diri sangat nyata.

4- Terus Terang, Seimbang, Harmoni
Anda menghargai gaya natural dan suka perkara yang tak rumit. Orang lain mengagumi anda kerana anda praktikal dan mereka boleh bergantung kepada anda. Anda memberi orang yang rapat dengan anda rasa selamat dan kelapangan. Anda dipersepsikan sebagai orang yang mesra dan insani. Anda menolak segala yang menyilaukan dan lapuk. Anda berkecenderungan untuk berasa skeptik terhadap kehendak trend fesyen. Bagi anda, pakaian haruslah praktikal dan tampan tanpa menonjol.

5- Profesional, Pragmatik, Yakin Diri
Anda menguasai hidup anda dengan lebih mempercayai usaha sendiri daripada nasib. Anda menyelesaikan masalah dengan ragam yang praktikal dan tak rumit. Anda memandang secara realistik unsur-unsur dalam hidup dan menanganinya tanpa ragu-ragu. Anda diberi banyak tanggungjawab di tempat kerja kerana orang lain boleh bergantung kepada anda. Kekuatan azam anda yang menonjol menunjukkan sifat keyakinan diri kepada orang lain. Anda tidak berpuas hati sepenuhnya sehingga anda telah mencapai idea-idea anda.

6- Tenang, Berhati-hati, Tak Agresif
Anda mudah berbicara tetapi bersifat berhati-hati. Walaupun anda berkawan dengan mudah anda menikmati persendirian dan kebebasan. Anda suka memencilkan diri dari semasa ke semasa untuk merenung tentang erti hidup serta menikmati sendirian diri. Anda memerlukan kelapangan, jadi anda berlepas ke tempat yang permai. Namun, anda bukan penyendiri Anda berdamai dengan diri sendiri dan dunia, serta anda menghargai hidup anda dan apa yang ditawarkan oleh dunia ini.

7- Tanpa Bimbang, Berkelakar, Riang
Anda suka hidup yang bebas dan spontan. Anda cuba menikmati hidup anda dengan sepunuhnya mengikut motto: "Anda cuma hidup sekali." Anda bersifat ingin tahu dan terbuka kepada segala yang baru, anda memajukan diri atas perubahan. Tiada yang lebih buruk daripada rasa diikat. Anda mengalami persekitaran sebagai sesuatu yang versatil dan sering menakjubkan.

8- Romantis, Pelamun, Beremosi
Anda seorang yang sensitif. Anda enggan memandang dari segi rasional dan waras sahaja. Perasaan anda membawa erti yang sama penting. Anda berpendapat bahawa harapan adalah penting dalam hidup. Anda menolak orang yang mencaci romantisme dan hanya dipandukan oleh rasionaliti. Anda tidak membenarkan sebarang kongkongan terhadap variasi perasaan hati dan emosi anda.

9- Analitik, Amanah, Keyakinan Kendiri
Perasaan halus anda bermutu tinggi dan tahan lama. Akibatnya, anda suka mengelilingi diri dengan "permata-permata" yang anda temui sendiri apabila orang lain terlepas perhatian. Justeru itu, kebudayaan memainkan peranan khas dalam hidup anda. Anda telah menjumpai gaya peribadi sendiri, yang tampan dan ekskusif - serta bebas daripada olahan fesyen. Kehidupan anda adalah berlandaskan ideal diri iaitu kesukaan yang beradab. Anda menghargai sesuatu tahap kebudayaan daripada orang yang anda berkawan.



22 October 2009

ohh math!!

selama ni asyik study paper yg perlukan pembacaan.
but,
dis sem bcoz of paper testing n evaluation
buat diri ini perlu study math.
uhhh.....


mase sekolah dulu selalu jugak score paper math.
but, now
dah lame xblaja math.
bleh plak lupe.
mcm zero!!
ohh...tidak!!
rindu matematik~




eyes vs heart

you can close your eyes to the things you do not want to see
but
u can't close your heart to the things you do not want to feel




20 October 2009

;)


kerana sebuah keikhlasan
membuatku
kembali tenang

syukur alhamdullilah
;))






kecewa!!


hasleena sangat kecewa!!!


;(







19 October 2009

we got the best performance!!!!

salam sume
firstly, congrats to all teslians bcoz
we got the best performance for our choral speaking
"The Raven"

this is one of our assignment for
selected literary works
from the poem "the raven" we present it in choral speaking
what i can say this poem very very long...so hard to memorize it
huh!!
but...today we done it very well..
congrats!!~

before performance
thanks to fiza, asiah n ika for the make up
i like it ;)

daffodils
love dis pics!!
.:best friends forever:.

quoth the raven
NEVERMORE!!!!!!!!!!!

with our tutor - dr affendi
thanks to dr noraini for the blackforest cake ;)
also
thanks to all teslians for participating very well
;)




truly deeply

"i don't wish to be everything to everyone
i would like to be something to someone"

but
its so hard to be something to someone


so, just be yourself
ignore what people said
try to be kind to all people
and pls! pls! pls!
dun ask back what u will get from your kindness




open house - last!!

bertemu kembali
utk journey open houses
yg ni LAST!!
no more open house ;)

1st house : sopi COMEL~

mereka2 inilah yg memeriahkan plus mengecohkan keadaan
lame giler lepak sane
smpai maghrib
bukan beraya namanye ni, kan?
;))

nasi lemak yg SOPI buat BEST!!
hahaha ;P
thanks for the foods
;)

next house umah ARBI xoxo
huh...agak jauh jugak
KLANG
xpe...best pe dpt jalan2...hehe
smpai umah arbi dgn muka bangun tido sumenya
terus MAKAN
lapar balik kot ;)

thanks atas layanan mesra arbi n sekeluarga
makanan pun best,dpt wat balik buah rambutan dari kebun ARBI
heheheeee

last open house
umah KAK FARAH n KAK SARAH
diorg very sporting..hehe
melayan kerenah kitorg terutamanya
kerenah wan, afiq n sopi
;))

thanks to all bcoz invite kitorg pegi umah korg
and, sorie 4 everythings
e.n.d


18 October 2009

thinking

i've learned that
people will forget what you said
people will forget what you did
but
people will never forget how you make them feel

thanks for the memories ;))



16 October 2009

morning!!!

MORNING SUME!!~

;))
first time posted said morning
selama ni xpernah pun
semangat betul pagi ni coz i have 2 things todeiiiii

1st : submit assignment sports
2nd : my family come to bangi


i will get CBB back
gud bye TAS
daa~


p/s : will post open house part 3..last punye!! ;)


15 October 2009

open houses - part 2

salam sume..
story open house kali ni dari
ukm->port dickson->keramat
jauhhhhhhh

1st, went to wahida's house
kitorg smpai maghrib
amer n da' geng smpai dulu
diorg siap g pantai lagi
uhuu..

time ni mmg penat sgt2
coz baru lepas men futsal n organize handball
asalnya xnak pegi
tp nak xnak pegi jugak
ambik ms bersiap dlm ms 20 minit!!
mmg rush giler laa time tu
no baju kurung dat day
jaz jeans n kebaya pendek
still remember senget tanya
"laoshi, mn baju kurung kamu?"
;)))


pic ni kat umah afiq
lewat sgt2 smpai umah die
his mom very sporting ;))

thanks to wahida n afiq sekeluarga
;))

also thanks to wan yg snggup ganti drive dat day
ehehe...
kalo xde die, penatla saya ari tu
maklumla baru lepas bersukan...very tired~
tq!!



13 October 2009

open houses - part 1

salam
post kali ni about my "open houses journey"

date : 3 october 2009
day: saturday


1st : yana's house


agak susah nk jumpe umah yana nie..sbb kitorg xtengok betul2 no jalan
ngeh2 ;))

afiq n edah bersaing sape mkn plg banyak..sudah tentula...hehe..
rabbit itu sgt comel...mata pink!!~;))

2nd : rumah terbuka awal hijrah

pegi skejap jer..
jumpe en saidin, makan2, sembang2, snap pics then went to the next house
for ur information
awal hijrah--> pencetak rasmi pesta konvo 37

3rd : fana's house


xtau nak tulis pe..
biarla pics yg menceritakan segala2nya..
;))

thanks to
::yana, en saidin n fana
::


;)) vs ;((

salam sume

i'm ;)) bcoz
enough for the open houses
very happy n enjoyed cos dpt pg jln2 plus makan2
all the presentation dh setel except my choral speaking "The Raven"

but

i'm ;(( bcoz
its the time to focus my
ASSIGNMENTS AND REPORTS
also
study for my FINAL EXAM!!

wish me luck~

pic at sopi's house
daa~


09 October 2009

again!!huh..

salam
which one???
dis weekend der open house lagi
kira punye kira 4 open houses
waaaaa..
bile mase nak siap assignments nie..
nak cari journal lagi...report...
nsb baik sume presentation dh setel :)

2mrw morning der praktis choral speaking
adeiii..sempat ker nak berkejar ke open house tghari sok
alaa....xnak rush lagi mcm last week
penat weehhh...
;((

xpe..xpe..
pandai2la bahagi masa nnt
insya Allah everythings will be okey
smileeee :)

ohh yaa..
baru jer pas men bowling tadi
habis sume tournament for organization of sports
bestlaa...enjoy jer ngan all teslian
snap pics together
laugh together
support each other
suddenly i'm proud to be a teslian
;))



08 October 2009

its mine!!

salam
ini hasleena punye blog
so up to her la nak post ape pun
kp sesape yg berkenaan pls take note yaaa!!~

dis weekend der open house lagi
bukan satu tapi tiga!!
xtau dpt pegi ke tak
but
i will try
;))

esok last game for physical edu-organization of sports
BOWLING time!!
xsabar nak men..hehe

harap weekend kali ni dpt manfaat betul2
nak siapkan assignments yg berlambak2
hehe..semangat2!!~

ohh..yaa..
der kosmo! varsiti futsal kt ukm weekend ni
jemput dtg..haha ;P

lastly
very bored todeiiiii
waste my time mcm tu jer
hukhukhuk
wake up leena!!!

miss my cbb
daa~


lelaki yg ditarik ke neraka

salam...wanna share sumthing wit u ol especially to LELAKI

Ayah

Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak mempedulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.

Abang
Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh kepada abang-abangnya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM...Tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

Anak Lelaki
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di akhirat kelak...nantikan tarikan ibunya.

Kepada golongan lelaki, cubalah sebaik mungkin untuk melaksanakan tanggungjawab kalian.

Kepada golongan wanita, sama-sama lah meringankan bebanan yang ditanggung oleh golongan lelaki.


Bukankah kita diciptakan untuk sama-sama membantu dan nasihat-menasihati??



eeiii!!+teslian

tension!!
line tenet very very very SLOW
time nak cari journal for my assignment
line tenet wat hal plak
adeeiiii
sabar jerlaa
;((

btw

td der "open house" for all teslian ukm
gala aidilfitri
best! fun! enjoyed it!
sume dak2 tesl der
from 1st year till final year
it was fun!!happening giler td!
mkn spageti
and
1st time mkn laksa sarawak
nyum3....bleh tahan jugak rasenya..bestttt!!

pic yg sempat kitorg snap
;))
thanks
salam lebaran


07 October 2009

cinta? sayang? suka? minat?

CINTA
-kita mmg mengharapkan dia menjadi milik kita.segala apa yg kita buat, kalo bleh nak dia tau dan sebolehnya kita xnak sakitkan ati dia.kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya.
(cinta selalu ditujukan kpd seseorg yg kita selalu ingat dan mimpi.tanpanya kita akan sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dgn hati yg ikhlas wlpn dia buat xtau jer)

SAYANG
-kita memerlukan dia apabila kita perlukan seseorang utk berkongsi rahsia dan kisah kita.selalunya kita akan sayangkan seseorang yg menjadi TELINGA kpd mslh kita.
(sayang ditujukan kpd seseorg yg blh membuang masenya utk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn mslh kita dan kita jugak blh menyakitkan hatinya krn kita bukan cinta padanya.tp kalo dh syg xkan nak sakitkan ati dia kan ;))

SUKA
-kita sukakan dia kerana dia kelakar n happy go lucky.bila bersama dengannya kita selalu tergelak n tersenyum.tapi kita xlah rindu kt dia sangat bila seminggu xjumpa.mungkin rindukan kerenahnya.
(suka ditujukan kpd seseorang yg blh menjadi pelawak kpd kita, yg sentiasa menceriakan hidup kita)

MINAT
-ada sesuatu pada dirinya yg menarik minat kita utk mendekatinya.
(minat ditujukan kpd seseorg yg ada sifat, peribadi atau barang yg kita mahukan darinya)

tapi ingatla bahawa tanpa minat, suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu...



06 October 2009

teslian sport's day

teslian sport's day
friday, saturday n sunday
berderet 3 days men sukan!
fuhhh...penatttttttttt!!!
we need to organize the sports
for
our group project for physical education-organization of sports


daffodils
.:diane.ernie.leena.reena:.
;)

friday n saturday
kitorg men lontar peluru, lempar cakera, sukaneka n explorace
venue : stadium ukm
best! best! enjoyed it~

sunday
8 am till 4.30 pm
futsal and handball

before the game start
my futsal team
;))

penyokong setia!

futsal time.penat wehh!!walaupun penat, best jugak men futsal~

take a break.snap pic jap =)

we got 1st place for futsal.hepi!!

pas men futsal, turn group kitorg plak yg organize game
HANDBALL
erm..xde pic la plak..xsempat nak snap.
bz..haha..bz ke??
walaupun penat, sakit badan
i really enjoyed our sport's day
thanks to all teslian for ur cooperation
we have 1 more game next week
BOWLING
;)))

friends
dun forget write your report!
uhuuu...lazy~
daaa~

p/s : walupun penat bersukan last weekend, i still dapat luangkan mase pegi open house,berkejar2..huhu..penat2..will post bout open house later~


03 October 2009

raya! raya! raya!

salam lebaran
we still in raye mood rite??
so happy eid to all
i enjoyed my raye dis year
fun! fun! fun!
duet raye pun still dpt lagi
hasleena like dis!!
ngeh3 ;)))

.my family members.during di pagi raye.love u! ;))


dis year ramai my ex schoolmate dtg beraya kt umah.suke sgt2.but,pic nie je yg sempat snap.hehe.thanks for adah, imah, mek, nisah, azam, wie, muis, sue, wan n sape2 la yg dtg.hehe:.my frens from smk bandar, sm teknik trg n smk sultan sulaiman.:
and
through dis raye i knew many stories from u all
inilah antara hikmah ketika di aidilfitri


pic yang ni plak time pegi beraya kt umah cekgu form 6.
thanks to ayu, ejah, hazwan, amirul, hafizal, puji, faris, mat nor n zul.
dah lame xjumpe korang.time raye niela dpt jumpe korg sume.
hasleena suke sgt2!!
really enjoyed and had fun with u guys~
also thanks to cekgu iz yg very2 sporting, cekgu m.omar yg santai layan kerenah kitorg n cekgu caa yg sempoi =)))
thanks! thanks! thanks!
.:salam aidilfitri:.

tired!!

hari ini?
tired tired tired
why?
coz diz weekend full with sports for teslian
PLUS
pegi beraya kt umah kawan2
penat main n penat makan
hahaha
pape pun
hasleena sgt enjoy n happy todeiii
daaa~

02 October 2009

nilai WAKTU


untuk menyedari nilai SETAHUN, tanya kepada pelajar yang gagal
untuk menyedari nilai SEBULAN, tanya kepada ibu yang melahirkan anak yang tidak cukup bulan
untuk menyedari nilai SEMINGGU, tanya kepada penyunting akhbar
untuk menyedari nilai SEJAM, tanya kepada pasangan kekasih yang berjanji untuk bertemu
untuk menyedari nilai SEMINIT, tanya pada orang yang tertinggal keretapi, bas atau kapal terbang
untuk menyedari nilai SESAAT, tanya pada orang yang nyaris-nyaris terlibat dalam kemalangan

*hargai masa yang ada.jangan berlengah2 hasleena.wake up!!*
haha...merepek jer...=)))



.time is running out.


salam
skali tengok title post kali ni teringat lagu time is runing out by muse

but, dis entry xde kena mengena ngan dat song.ok?
fullstop

hasleena oh hasleena
bile nak siapkan assignment anda?
last minute preparation is still my habit
adeiiiii......

bilela nak ubah bad habit nie
btw...really bad habit ke??hohoo
sume keje suke buat last minute
then, bile dateline dh dekat mulalah gelabah xtentu psl nnt
haha...pdm muke kan?
tp, org ckp keje last minute sometimes dpt buat yg terbaik

dats true..i agree wit dat..=)))
but, nak dapatkan hasil yg terbaik, kite terpaksa la bertungkus lumus kan?
so, last minute ke x i hope i can finish my work very well
if weren't for the last minute, nothing would get done
daaa~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...