27 February 2009

busy..busy..busy..

BUSY + BUSY + BUSY + BUSY + BUSY
MyEm0.com

......kesibukan sudah bermula.....
.....kepenatan makin terasa.....
.....barulah diri ini cuba menghargai masa sebaik2nya.....

17 February 2009

thanks flora~~


i got suprised!!!hurmm...how to story ek??mlm td tgh syok bace buku 25 malaysian short stories, tiba2 ade org ketuk pintu.selepas buka je pintu, xtgk lagi muka org tu, tiba2 jer wish happy valentine's day.hurmm,memang terkejut!!!dahla xkenal sape diorg tuh.erm, dat time still ngan muka yg terkejut, ntah pape tiba2 diorg bg present...lagilaa terkejut!!!...ehhe..dpt bear siap ader kad berbentuk love lagi.tya diorg sape yg bg present tu.yg peliknye diorg xtau..

bile bace jer card tu, dh tau sape yg bagi dat present.."specially for u, sis!"..hurmm...hanya dia sorang je yg pggl sis...thanks flora.i appreciate it!!memang suprise dpt present from u, but nope suprise coz dh tau sape yg bg.hihiiii...pape pun, thanks a lot!!sayang flora..=))

erm..teringat plak ms sek dulu pernah dpt bunga time valentine's day.awal2nye kitorg xpernah rapat pun..knl2 mcm tu jer.msh igt lagi time tu..my fren suruh pegi kat kete dia..so, pegi jerlaa..smpai je kat situ, dia terus bukak bonet kete..nampakla sejambak bunga ros merah..dlm hatiku tertanya knp ade bunga??time tu dh ramai budak2 lain tengok..barula teringat valentine's day.dh rase mcm sumthing different jer.hehe...tiba2 die ckp bunga tu for me.wowww..memang terkejut jugaklaa..ble tau dat roses 4 me, terus blah dari kete tu..hehe..malu loll~~..tp, sbb nak jaga hati die dpn sume org, pegi balik kt kete tu n time bunga tu..bile diingat semula, kelakar jugak sbb blah mcm tu n tiba2 dtg smula..hehe..still remember betapa susahnye nk bwk balik bunga tu.sorok dlm beg skolah lagi.bimbang my parents nmpak..hehe..nasib baik muat letak dlm beg..tu pun jambangan bunga tu dh hmpr rosak..hihii..

tu sume kenangan ms sek..i still remember dat..now, my fren tu dh bahagia ngan teman istimewanya..=))

::reena::


reena, memang terkejut sgt2 bile dpt tau u kena extend dis sem...susah nak terima n percaya sume nih...ianya terlalu cepat...

MyEm0.Com


we will miss you...

daffodils n orange splash not complete without you..








"kenapa buat blog??"


salam semua..hurmm, dah lame tak update blog..actually, skrg nie tgh sibuk ngan mcm2 perkara + im so lazy.hihiiii....ermm, nak cite per kali nie ekk.lets me share u sumthing.last week, my fren ask me kenapa na buat blog???asalnye xnak gtau the reasons y i have a blog.tapi, xpelah.coz ramai sgt yg asyik tanya, juz story jerlaa....

i started buat blog ni, awal bulan januari selepas...hurm..(xperlula ku nyatakan perkara sebenar).berblog ni macam my diary.but, i hate write the diary.tp for me, berblog ni sumthing yg different.in my blog, i share everythings.but, masih ade sesuatu dilubuk hati ini yang tidak pernah diluahkan di sini.biarlah ia kekal menjadi rahsia...

i think my blog tidaklaa begitu peribadi utk dikongsi bersama. na tak kisah kalo xramai viewers, na tak kisah jika entri dlm blog tiada komen.na cume meluahkan apa yang na rasa...selepas ditaip dan dipublish, na amat berpuas hati kerana dpt melepaskan sumenya di sini..

so, harap sape2 yg bace blog nie, dpt menerima diri ini seadanya.jgn slh phm knp diri ini berblog.niatku hanya ingin berkongsi cerita..itu sahaja..bukan nak menunjuk-nunjuk atau mengaibkan sesiapa....sharing is caring..hehee..


10 February 2009

get well soon~~


daffodils not complete without you reena..huhu....hope everythings okey....hurmm...my fren, reena ni suke sgt men volleyball...but, dat nite nasib xmenyebelahi die...time tu die tgh men bola tampar ngan boys....she's the only gurl....net boys lebih tinggi compare ngan net gurls...before dis, reena x pernah spike coz net tinggi sgt...but, dat nite reena bgth die gatal sangat nak buat spike n tmbh plak ngan x streching before main and finally ntah cmne die tersilap landing, kaki kirinya tercedera...xleh bangun..huhu...so, now she's in the hospital...at penang...huhu...

MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.comMyEm0.Com


::DAFFODILS::


hope u will get well soon....huhuuu...cepat2 balik ukm...teslians really miss you...kalo x, xkan diorang tya about you..hehehe~~







09 February 2009

ANIME FANS~~


ANDA PEMINAT ANIME???!!


::JOM PERGI ANICOM ANIME FAIR::

MEMO FROM PENGARAH PROGRAM :

"ni first time club anime buat fair...so, fair kitorang takla besar mana pun...even jauh lebih kecik dari ACF...sekadar fair suka2 je..kalo nak dtg, harap korang tak expect event yang gempak2...huhuhuhu...datang cosplay bleh...
p/s: jgn smpi kaki2 CF tau~~

~~kitorang tak pandai mengurus, yang kitorang tau, kitorang suka anime so, enjoy apa yang ada!~~


08 February 2009

chi vs orange

to diane n ernie...
korang dh melepasi ujian undang2..
juz want to wish both of you selamat belajar menjadi pemandu berhemah....hehe.....
MyEm0.Com

dating wit floe~~


BORING+MALAS+TIRED+BLURR+RINDU+BUSY


helloo everybody.....weekend yg tak berapa menyeronokkan.....nothing yg interesting...huhuuu..but, yang paling best coz dpt cuti 3 ari...hehe.....today lunch wit my brat...hahaa......who???....hurmm...wit floe~~~

MyEm0.com

then, after lunch kitorg pegi car wash....dh sebulan my kancil x mandi...hehee...tp, yg xpuas hatinya diorang basuh+vacum sambil lewa jer...huuhuu...skejap sgt2!!..around 10-15mins jer....huhuu...but never mind laa...i really appreciate it..huhuuu....nak xnak byr jugak rm8~~~

photo from floe~~~CBB ku main snow.....heheee...

MyEm0.Com

sempat lagi bace paper....si floe ni suke sgt candid pix....ahaha..sorie sis...am i rite??!!pape pun, thanks a lot for today..dats all....huhu...

MyEm0.Com

07 February 2009

cekap ke korang???!!


Jom lihat betapa cekapnya korang!!

Di bawah ada 4 soalan dan satu soalan bonus. Korang perlu menjawab dengan pantas. Korang tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya dengan segera. Okeyyy???

Mari cuba, lihat sendiri betapa pantas dan hebatnya diri korangg.....Ready? GO!!! (lihat bawah)

Soalan Pertama: Anda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?

MySpace

Jawapan: Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua!

Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ?

Soalan Kedua: Jika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat...? (lihat bawah)

MySpace

Jawapan: Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir? Adakah anda begitu pantas dan cerdik???



Soalan Ketiga: Soalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan tanpa menggunakan fikiran sahaja. Jangan guna kertas dan pensil atau kalkulator. Cubalah...Ambil 1000 dan campur 40. Sekarang campur lagi 1000. Campur lagi 30 .... Campur lagi 1000. Campur lagi 20... Campur lagi 1000. Campur lagi 10... Berapakah jumlah semua? Lihat bawah untuk jawapan....

Adakah jawapan anda 5000 ?

MySpace

Jawapan sebenar adalah 4100. Jika anda tak percaya gunakan kalkulator! Mungkin ini bukan hari anda kan? Hahahaa...Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul ...Cuba lagi...

Soalan keempat: Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis...1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir?


Adakah jawapan anda Nunu? Salah! sudah tentu Salah. Namanya Mary. Baca semula soalan!

Okay, cuba jawab soalan bonus: Seorang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakonan memberus gigi dia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan dia berjaya membeli berus gigi itu. Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimana dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. ...?


Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati...Mudah sahaja kan..

heheee......cekap ke korang???!!!
MySpaceMySpace

february


what your birth month means....dis juz suke2 jer..hehee....sape2 yg lahir bulan february, nilai la sendiri...=))


FEBRUARY

* Abstract thoughts
* Loves reality and abstract
* Intelligent and clever
* Changing personality
* Temperamental
* Quiet, shy and humble
* Low self esteem
* Honest and loyal
* Determined to reach goals
* Loves freedom
* Rebellious when restricted
* Loves aggressiveness
* Too sensitive and easily hurt
* Showing anger easily
* Dislike unnecessary things
* Loves making friends but rarely shows it
* Daring and stubborn
* Ambitious
* Realizing dreams and hopes
* Sharp
* Loves entertainment and leisure
* Romantic on the inside not outside
* Superstitious and ludicrous
* Spendthrift
* Learns to show emotions


pesanan semasa mendengar azan

Kematian itu pasti menjelma. Hanya masa dan waktunya yang tidak kita ketahui. Cuba kita amati. Mengapa kebanyakan orang yang nazak, hampir ajal tidak dapat berkata apa-apa.... lidahnya kelu, keras dan hanya mimik mukanya yang menahan kesakitan 'sakaratul maut'.

Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud: "Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya. "Ini jelas menunjukkan, kita disarankan agar mendiamkan diri, jangan berkata apa-apa pun semasa azan berkumandang.

Sebagai orang beragama Islam kita wajib menghormati azan. Banyak fadhilatnya. Jika lagu kebangsaan kita diajar agar berdiri tegak dan diamkan diri. Mengapa ketika azan kita tidak boleh mendiamkan diri? Lantas sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak.

Kita takut dengan kelunya lidah kita semasa ajal hampir tiba maka kita tidak dapat mengucap kalimah "Lailahaillallah" yang mana sesiapa yang dapat mengucapkan kalimah ini ketika nyawanya akan dicabut Allah dgn izinNya menjanjikan syurga untuk mereka.
Dari itu marilah kita sama-sama menghormati azan dan mohon kepada Allah supaya lidah ini tidak kelu semasa nyawa kita sedang dicabut.

"Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian yang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah "Lailahaillallah" semasa sakaratul maut menghampiri kami.
Amin ..amin..amin Yarobbal a'lamin.."

06 February 2009

edited from my sis!!!

bile view je friendster my second sis, ternampak pic yg die edit....hehee....aper lagi, terus save n masukan dlm my blog!!!.....die xtau i grab dis pix!!!hahaa.....rajin bebenor die mengedit pix nie during cuti chinese new year ari tu ....24 hours duk mengedit jer....huhuuuu...dan inilah hasilnya.....NICE!!!....YOU DONE A GOOD JOB, SIS!!!!


MySpace

inilaa my sis yg dimaksudkan tuh.....study kat maktab...bakal cekgu jugak...maktab kat area umah, so every week balik!!!x aci....hehee...am i rite, lah??!!jgn marah...

called her princess atikah!!!!~~



MY BRATS!!!!!!


nice edited!!!!heheheeeeeeeeeee......tikah senyum memanjang jer....

MySpace

p/s : lah....sharing is caring k...hahaha


mimi or memey???



at my home, ade 3 ekor anak kucing....dari kiri namanye cici, kitty n memey....tadi tgh ym ngan my last sis.....die bgth memey dh mati....waaaa!!!!!....sedihh......


selama ni my sis yg jaga sume kucing2 nie.....selalu je bagi makan 3-4 kali sehari....biasanya my sis bg mkn friskies jerr....tp, if friskies dh hbs, ikan goreng or keropok keping akan jadi makanan diorang....heheee....


inilah memey....dulu kitorg bagi nama mimi....hehe....ntah camne tertukar jadi nama memey....huhu...sekarang memey dh xde......tinggal 2 ekor jer anak kucing kat umah.....



my sis pun sedih....dia bgth "susah nak jaga memey tu tapi die baik"........ "tikah bosan xde memey yang baik"......
MySpace



05 February 2009

the banana test

there is a very , very tall coconut tree and there are 4 animals. king kong, an ape, an orangutan and a monkey pass by.they decide to compete to see who is the fastest to get a banana off the tree. who do you guess will win??
MySpace

you answer will reflect your personality......

think carefully MySpace


got your answer???


if your answer is :

MySpace

orangutan = you're sick


ape = you need a break
monkey MySpace= you suppose to be in the hospital right now


king kong = i think you better take 1 year leave



why????

a coconut tree doesn't have bananas!!!

MySpace


obviously you're stressedMySpace
and overworked...


take some time off and relax!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...